Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

„Inima de foc” de Linda Howard – recenzie

Notă 5/5

Titlul original: Heart Of Fire
An apariţie: 2016
Editura: Miron
Traducere: Andreea Radu
Nr. Pagini: 367

O carte wow, am devorat acest roman pe nerăsuflate, nu puteam să mai las din mână sau din inimă povestea. Dacă v-au plăcut în copilărie aventurile din cărțile lui Jules Verne, cu siguranță și aceasta vă va captiva, în plus pe lângă expediția în natură aduce și o frumoasă poveste de iubire în inimile noastre.

Încă din primele cuvinte ajungi să te simți prezent în poveste, să vezi peisaje de vis și să stai cu teama în suflet a unei întorsături dramatice.

 Jillian Sherwood a crescut alături de tatăl ei, un renumit profesor în arheologie care o încânta mereu cu povești despre un oraș pierdut, un oraș al amazoanelor și a comorilor nedescoperite. Din păcate tatăl ei moare într-o expediție și nu ajunge să își dovedească descoperirile, ajungând să fie numit nebun. Jillian urmează facultatea de arheologie, dar cu fiecare pas făcut se lovește de un zid… numele tatălui său și eșuarea sa îi urmăresc cariera.

Într-o zi decide să meargă acasă și să verifice documentele rămase de la tatăl său, în casa fratelui său vitreg, Rick Sherwood. Între ei nu a fost niciodată o relație prea bună, de asta ea devine secretoasă atunci când găsește anumite documente despre amazoane. După multe discuții îi spune fratelui său și prietenului acestuia că acolo pot fi diamante, așa că Steven Kates decide să finanțeze expediția, alegând un ghid priceput, pe Ben Lewis din Manaus, Brazilia.

Estimează că expediţia arheologică va dura câteva luni, însă cunoştea reputaţia indivizilor de speţa aceasta şi face investigaţii înainte de a discuta faţă în faţă cu Jillian. Era genul de femeie care nu te captiva din prima, dar analizând-o mai bine îşi dă seama că îl atrage destul de mult. Atitudinea ei şi informaţiile limitate pe care le oferă sunt suficiente pentru a-şi da seama că este destul de inteligentă, ştie ce riscuri îşi asumă.  Gândurile lui Ben Lewis par să se schimbe când realizează că Steven Kates alege să îl aducă în expediţie pe Dutra, un bărbat periculos cunoscut pentru ilegalităţile sale. Un bărbat plătit ca să omoare pe oricine, oricând.
    “Ce ar fi putut să fie atît de valoros încît să-l ademenească pe unul ca Steven Kates? Jungla era plină de poveşti despre comori pierdute şi mituri fantastice, dar, din cîte ştia Ben, nici unele nu erau adevărate. Oamenii căutau întotdeauna comori pierdute, în afară de cîte o epavă pe ici, pe colo, nici una dintre ele nu era găsită vreodată.”

Plecând la drum Ben încearcă tot timpul să o protejeze pe Jillian de planurile celor trei bărbați de a se îmbogăți în urma aceste exepediții. Cum va decurge expediția alături de oamenii însetați de avere și cum va evolua relația dintre Ben și Jillian puteți afla doar citind această frumoasă carte.

„Nu ajungeau nicăieri. Ben simțea că se lovește cu capul de un zid din cărămidă. Dacă Dumnezeu crease vreodată vreo femeie mai încăpățînată, atunci el nu voia s-o cunoască. Aceea din fața lui îl înnebunea suficient.”

Avea să fie nevoie de mare efort din partea ei ca să-l țină departe de cortul său, fiindcă totul în acea situație avea să-i împingă unul în brațele celuilalt. Ben părea convins că ea n-avea să-i reziste prea mult, iar Jillian era nevoită să admită că, probabil, el avea avantajul în acea lupta ce dura de milenii. Trebuia să i se opună nu doar lui, ci și ei înseși și propriilor instincte ce fuseseră trezite la viață. Era foarte atrasă fizic de el. Nu dorea o aventură, nu voia să fie implicată în triunghiuri emoționale complicate. Era puternică și își era suficientă sieși. O aventură ar fi însemnat prea mare deranj.”

%d blogeri au apreciat: