Nesimțire la cote maxime

Fotografie de Adi Coco pe Pexels.com

Mă întreb uneori ce părere are un străin când vine la noi în capitală, când vede fel de specimene care au 0 educație, am întâlnit zilele astea două exemple de nesimțire totală care mi-au lăsat un gust amar.

Mergeam cu stb-ul și odată cu mine urcă un bărbat, la a doua vârstă, e relevant asta pentru că mă gândesc că dacă înaintezi în vârstă ești mai deștept. Mașina nu era aglomerată, dar nu mai erau foarte multe locuri așa că am mers în picioare pentru câteva stații, lângă mine doi băieței care mă întrebau cum să ajungă mai ușor la un parc, nu aveau mai mult de 11 ani.

Bărbatul acesta nu avea mască și a început să tușească de parcă își rupea plămânii, fără măcar să își acopere gura, cu gura larg deschisă spre acei băieței, în plus la final a mai și scuipat pe jos în stb. Nu sunt pro sau anti covid, nici măcar nu e vorba despre asta acum, dar tu bărbat de 150 kg și de o vârstă respectabilă împrăștii microbi asupra noastră ca și când noi nu am exista. Cum am zis nu e vorba de covid, e vorba de cei 7 ani de acasă, că mereu a fost o regulă a bunului simț să pui naiba mâna la gură când tușești și să folosești un șervețel sau o batistă.

Nu știam cum să cobor mai repede, am luat copii deși nu îi cunoșteam și ne-am mutat cu toții mai în față, m-a lăsat mască asta și…fără cuvinte.

O altă experiență a fost în parc, aveam niște dureri abdominale și am zis să stau jos 10 minute până îmi mai revin, așa credeam eu că dacă stau jos mă voi simți mai bine. Patru puștoaice , nu mai mult de 14 ani au venit brusc și s-au împins efectiv în mine pe bancă deși mai erau destule bănci libere în parc. Una aproape mi s-a așezat în poală. M-am ridicat și am plecat și le-am auzit cum râdeau și se întindeau pe acolo.

Nu m-a deranjat că voiau banca aia, ci atitudinea lor, eu dacă merg să mă așez lângă cineva întreb înainte , mulțumesc frumos… mă sperie generația asta, mă sperie că începe să dispară respectul unui om față de alt om. Unde vom ajunge așa?

2 gânduri despre „Nesimțire la cote maxime

 1. Acum eu vorbesc din punct de vedere masculin. Cu un astfel de comportament care îți strică buna dispoziție pentru întreaga zi, trebuie abordat tot un comportament pe măsura nesimțirii lor.
  Nici la străini nu sunt lucrurile diferite, doar că la ei legile sunt bătute în cui și se dau amenzi pentru lipsa celor 7 ani de-acasă.
  Săptămâna trecută am văzut eu cu ochii mei, cum un grup de Nemți au coborât din autorulotă și au invadat un spațiu verde, deși era moale pământul din cauza ploilor. Însă ei știu că dacă la noi merge și așa, atunci nu-și mai are rostul bunul simț.
  Îmi pare rău că oamenii nu ascultă și nu aplică niște conduite și obiceiuri bune, doar dacă îi amendează sau îi vede cineva. Uneori nici astea nu-i sperie, atât de sălbatici sunt.

  Eeeh, lasă, fii tu însuți așa cu o inimă bună și iubitoare, în rest noi să fim sănătoși.
  O toamnă frumoasă îți doresc ! 🤗

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: