Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Ceea ce contează cu adevărat

Fotografie de David Alberto Carmona Coto pe Pexels.com

Cu toții avem nevoie din când în când de un Motivational Speech, ceva care să ne ridice moralul în vremurile astea tulburi și să ne ajute să mergem înainte, ei bine, asta vreau să vă ofer eu astăzi, o gură de motivație.

Poate că viața ta nu arată prea bine acum, la unii poate că este total dezastruoasă situația, iar de cele mai multe ori pur și simplu simțim că nu mai putem. Atunci când avem astfel de stări și gânduri, să ne amintim ceea ce contează cu adevărat….viața, sănătatea, oamenii.

Cu siguranță suntem triști dacă pierdem bani, probabil ne și enervăm și ne stresăm pe acest gând până ajungem să ne facem rău din interior, dar dacă suntem sănătoși, oare nu putem face din nou acei bani?

Aud des oameni care se plâng din motive puerile, motive care nu au legătură cu viața, ceva mic care ar trebui să nici nu însemne ceva…și am auzit bolnavi în ultima fază care se bucurau de o respirație, nu degeaba este vorba ”nu îți dai seama ce bine era, până nu pierzi ce aveai”.

Mi-am dat seama de treaba cu recunoștința încă de când eram mică, răceam destul de des și realizam cât de fericită eram în zilele când nu aveam nasul înfundat și respiram corect, nu apreciasem și nu fusesem recunoscătoare pentru starea bună avută atunci.

Să lăsăm puțin în spate grijile astea mici, să ne facem mai mult timp pentru recunoștință. Îți las o serie de întrebări care să îți arate cât de fericit ești de fapt, nu toți oamenii pot răspunde pozitiv la ceea ce tu ai.

  1. Ai ce mânca?
  2. Ai unde dormi?
  3. Ai în jurul tău oameni pe care îi iubești?
  4. Ești sănătos?
  5. Ai cu ce să te îmbraci?

Să zâmbim mai des! Vă îmbrățișez!

2 gânduri despre „Ceea ce contează cu adevărat

  1. Foarte motivaționale sunt gândurile tale așternute de tine în acest articol, dar și întrebările tale ne pot ajuta să medităm asupra noastră, și să evităm nemulțumirile și frustrările pe care le avem din cauza unor așteptări prea mari și nerealiste.

    Dacă ne gândim la cei din Afganistan, Siria, Liban; apoi dacă mergem cu gândul la cei din Africa unde sărăcia este la ea acasă, ba chiar lipsa apoi este o problemă majoră. Pentru o apă care nu este prea potabilă, aleargă aproape o zi întreagă, ca să nu mai vorbim de acces la alte elemente vitale pe care ei nu le au, așa cum le avem noi, iar aici e o listă lunga.

    Să fim recunoscători pentru că avem pentru ce !
    Mulțumesc, seară frumoasă !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: