Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Salată de vinete cu maioneză

Vreau să vă prezint astăzi rețeta mea sănătoasă de vinete. Aș mânca zilnic. Pentru această rețetă avem nevoie de:

●vinete proaspete

●4 cepe medii

●3 gălbenușuri ( două fierte, unul crud)

● o lingură de muștar dulce

● 5 linguri de ulei

●sare

Pasul 1. Se coc vinetele. Eu le-am copt pe grătarul de la cuptorul de lut. Știu că vinetele nu sunt foarte aspectuase, tinând cont că sunt ultimele din recolta anului acesta, dar vă garantez că salata a ieșit delicios.

Pasul 2. Când vinetele sunt coapte( dacă la atingerea cu degetul se simt moi), le luăm într-un vas și le acoperim cu un prosop curat aproximativ 10-15 minute, pentru a se curăța mai ușor de coajă.

Pasul 3. Curățăm vinetele de coajă și le punem la scurs într-o strecurătoare pentru încă câteva minute. Ajuta să avem lângă noi un bol cu apă, coaja vinetelor este destul de lipicioasă.

Pasul 4. Tocăm mărunt vinetele, eu am folosit un cuțit de lemn, special pentru vinete, ajută să nu sară în toate părțile.

Pasul 5. Am pregătit maioneza. Am amestecat 2 gălbenușuri fierte, unul crud, o lingură de muștar și am amestecat ușor adăugând câte o lingură de ulei. La final am adăugat vinetele peste maionez făcută și am amestecat totul ușor.

Pasul 6. Am tocat mărunt ceapa și am adaugat ceapa împreună cu sare ( după gust).Amestecăm bine totul și după ce se odihnește puțin putem servi.

Recomand persoanelor care au probleme digestive din cauza vinetelor, să consume această salată alăturii de roșii.

4 gânduri despre „Salată de vinete cu maioneză

 1. Poftă bună !
  Și mie îmi place foarte mult, cu sau fără maioneză. Fără maioneză mănânc mai mult pentru că nu mi se par atât de grețoase, dar îmi place foarte mult ambele variante.
  Weekend superb să ai ! 🤗

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, fac cu maioneză că așa au votat majoritatea din familie, dar sunt la fel de bune și fără. Eu personal le mănânc cu roșii pentru că nu mă mai doare stomacul și le ia greața.
   Mulțumesc! Zile frumoase, te îmbrațișez!

   Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: