
Înainte să vă enumăr câteva metode de a economisi bănuții, vreau să vă spun ce m-a făcut pe mine să economisesc cu câteva măsuri mai stricte.
Eu eram genul de persoană care nu lua restul mărunt, habar nu am de ce, așa am făcut mereu, nu culegeam mărunțișul. Cel mai des se întâmpla asta la magazinul din blocul unde locuiesc. Toate bune și frumoase până într-o zi când nu a mers plata cu cardul și trebuia să plătesc cash, îmi lipsea fix 30 bani din suma totală și ce credeți? Nu a vrut să îmi dea, deși mă cunoșteau, deși eu le lăsasem mult mai mult în decursul anilor, de atunci am zis stop.
- Nu lăsa la magazine mărunțișul, sunt banii tăi, eu i-am luat și pus în pușculiță, nu mai las acum nici măcar 10 bani. Sunt niște aparate la kaufland unde puteți duce mărunțișul și vă dă un bon de cumpărături. Eu am strâns într-o lună doar din asta 39 lei și sunt foarte mulțumită.
- Nu merge la cumpărături fără să mănânci înainte, cu cât îți este mai foame cu atât vei cumpăra mai multe.
- Dacă ai mâncare acasă, nu mai opri la magazinul din apropiere sau la o covrigărie să iei o mică gustare, nu este nici măcar sănătos.
- Cumpără de la piață. Nu știu de unde idea greșită că este mai scump la piață, eu la cumpărături generale am plecat acasă cu 20 lei în plus și produse de calitate.
- Nu cheltui prostește. Făcând curățenie în casă am constatat că am multe lucruri pe care am dat banii și nici măcar nu le voi folosi vreodată. Cumpără doar ceea ce ai nevoie.
- Fă un cont unde să pui bănuții economisiți, la început ți se va părea puțin, dar cu timpul ei vor deveni mai mulți.
Alte sfaturi.