Rățușca cea urâtă

Fotografie de Ellie Burgin pe Pexels.com

Vreau să vă povestesc o întâmplare, care pentru mine este amuzantă, dar pentru unele fete s-ar putea să nu fie bine. Teoretic, noi femeile ar trebui să fim unite, să ne susținem și să arătăm că nu suntem doar un trup, din păcate femeile sunt cele care atacă mai rău o altă femeie.

Am ajuns la o aniversare a unui amic, aniversare este mult spus pentru că eram câteva persoane, majoritatea ne cunoșteam între noi, dar mai erau și două fete pe care eu nu le mai văzusem. De fel sunt foarte prietenoasă, dar dacă am văzut că au un aer superior și nu mi-au răspuns la salut nu am făcut decât să le ignor.

Când a ajuns unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei, ca și în general mi-a făcut un compliment.

-Irina, ce frumoasă ești astăzi.

Nici nu încheie el bine că aud ”Da, ca rățușca cea urâtă!” și niște chicoteli, dinalea așa răutăcioase și pe ton încet.

Nu am dat importanță, cum am mai spus și în articolele ”Mă accept așa cum sunt” și ‘‘Dragă eu”, pentru mine astfel de critici nu există, le ignor din start și nici măcar nu mă gândesc la ele. Dacă lași răutățile să pătrundă în tine, te vor distruge, alege să faci castel din răutățile aruncate în tine.

Cu toate că eu am trecut peste și am început un alt subiect, amicul meu nu a tăcut și s-a dus către fată.

-De ce ai zis asta?

-Pentru că sunt sinceră, nu are machiaj, nu are ruj, de haine nu mai zic.

-Ce ți se pare anormal că este frumoasă fără machiaj, că emană frumusețe și încredere naturală? Asta este? Ai făcut o remarcă din invidie? Eleganța și frumusețea vine de cum te simți tu în pielea ta și ce emani, nu mai spun că decența se vede din haine simple, nu din împopoțonare.

Nu îmi place ca oamenii să se certe, mai ales dacă eu sunt motivul. Eu nu am avut vreodată ceva cu o femeie, respect mereu ce alege o femeie să facă cu corpul ei și aș vrea să primesc același respect. Da, nu sunt omul să mă machiez des, am diferite alergii și nu vreau să ajung să mă distrug, dar nici nu vreau să stau să îi explic asta cuiva, pentru că nu sunt datoare cu nimic.

Trebuia să îi fac să înceteze, nu era locul sau momentul pentru astfel de lucruri, așa că i-am vorbit, cu calm așa cum fac mereu.

-Cred că nu știi finalul poveștii, rățușca cea urâtă devine cea mai frumoasă lebădă. Încearcă să nu te îneci cu propriul venin și ți-aș dori din suflet să ai lângă tine prieteni ca ai mei, oameni care văd mai mult decât un trup.

Dragele mele, concluzionez pentru voi. Nu vă lăsați afectate de critici, dar nici nu criticați, fiecare femeie este atât de frumoasă în felul ei, să nu lăsăm ura să ne distrugă.

8 gânduri despre „Rățușca cea urâtă

 1. Ar trebui sa fie învatate în cei 6-7 ani de acasa, de catre mamele adevarate, sa stie domnisoarele toate, ca, devarata frumusete este ascunsa tainic în intimitatea odaitei inimii, nu se etaleaza si afisaza în aparente iluzorii, publicitare, pe panouri si retele virtuale, în aglomeratii, în public si în vazul lumii, ci pastrata si ascunsa ca o comoara nepretuita, asa cum ne-au învatat strabunii, zic si eu… 🙂
  Un sfârsit de saptamâna minunat, în bucurie, pace si Lumina Divina învesmântat, draga Irina !

  Apreciat de 1 persoană

   1. M-am uitat cu atentie si îndelung la superba ratusca din poza, si pot sa-ti spun ca este mai frumoasa, si mai pe gustul meu, decât orice lebada de pe canalele Rhinului ! 🙂 ))
    Zile minunate, relaxante, binecuvântate în toate !

    Apreciat de 1 persoană

 2. Și în lumea bărbaților am văzut acest gen de invidie și răutate, uneori dusă spre absurd.
  Este și specific culturii nostre subdezvoltate care li se atribuie în general țărilor sărace.
  Cineva care vine dintr-o familie cu
  o educație curată și crescuți bine, n-ai să-i auzi cu astfel de „apelative” adresate altora puțin mai săraci decât ei.
  Seară frumoasă, Irina !

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: