Cum să nu iei țeapă

Am descoperit că în viața trebuie să fii destul de atent la ce este în jurul tău dacă nu vrei să iei țeapă. Eu era să iau țeapă…la piață.🤣

Pentru că stau aproape de piață, nu iau mereu portofelul cu mine, mă îmbrac sport, iau câteva sacoșele( pentru a mai scădea din poluare) și plec cu banii în buzunar. Am încurajat mereu oamenii să cumpere de la piață, de la oamenii cu produse locale și voi face mereu asta, dar ne trebuie puțin antrenament pentru a nu lua de la bișnițari.

Mergând des în același loc am început să cunosc oamenii și ei pe mine. Știam în mare cam ce iau de la fiecare, din ce zonă vin și cât de bune sunt produsele. Cu alte cuvinte încercam să nu îmi bat joc de banii mei sau de munca lor.

Am mers la piață în acea zi după ce o renovaseră și chiar la intrare era o „tarabă” nouă, o vânzătoare nouă și vă spun sincer că avea niște fructe de îți lăsa gura apă doar când le priveai.

Luasem cu mine o bancnotă de 100 lei, făcusem un calcul rapid, pâine, salată și câteva legume mă încadram și mai și rămâneam cu bani, așa că am decis să iau și niște fructe, piersicile îmi făcuseră cu ochiul.

Am cerut 2 kg și am întrebat dacă are rest la 100 lei înainte să cer pentru a ști dacă merg sau nu să cumpăr altceva întâi și a răspuns că are. Am luat piersicile, am dat banii și mi-a dat restul la 50 lei, îi și împaturise.

– Eu am dat 100, nu 50.

– Ai dat 50.

În general dacă nu sunt 100% sigura pe ceva eu nu mă cert, dar aici știam că am dat 100 mai ales că o și întrebasem dacă are să schimbe si eu nu aveam alți bani la mine.

După alte replici pe care nu vreau să le reproduc aici am anunțat că eu sun la poliție, poate că nu erau mulți bani , dar erau banii mei munciți și nu are nimeni voie să mă fraierească.

Când a auzit de poliție a mai aruncat 50 lei catre mine și mi-a spus fără măcar să se uite.

-Dacă iei banii ăștia, te blestem.

– Foarte bine, nu ai decât, dar ai grijă să nu te lovească pe tine partea ascuțită, eu nu am greșit cu nimic.

Nu mi-a fost frică de blesteme, mai ales dacă sunt nedreptățite. Ea a pierdut un posibil client și după replicile ei mi-am dat seama că știa că i-am dat 100 lei și nu 50 lei. Cât despre piersici, nu le-am mâncat, nu de frică ci pentru că mi-au lăsat un gust amar, am ales să le împart unor copii de pe stradă.

Vă sfătuiesc când este vorba de bani să aveți o atenție mai pronunțată, oamenii răi pot fi peste tot.

4 gânduri despre „Cum să nu iei țeapă

 1. Oooo, daaa, în ziua de azi și la viteza cu care se lucrează de multe ori, mare lucru să nu rămâi fără mulți bani.
  Unii chiar își bat joc cu modul lor hoțoman de a profita de neatenția clienților, măcar că este o pierdere colaterală..așa după cum spuneai și tu, pentru că dacă l-am prins că mă fură, eu unul nu mai dau pe la astfel de „vânzători”.
  O zi superbă, Irina ! 😊

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, te înțeleg perfect pentru că în trecut eu eram fix peroana de care se putea spune că este ” speriată de bombe” . Orice am face ,cumva se întoarce înapoi către noi.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: