Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Miros de sărbători

Acum ceva ani în această perioadă, oamenii deja simțeau mirosul sărbătorilor ce urmau să vină, se pregăteau prin curățarea casei și mai important prin curățarea sufletului.

În ultimul timp toți se plâng că sărbătorile nu mai sunt la fel, că nu se mai simte ca odinioară miros de portocală, cozonaci, că nu mai răsună ulițele satelor de strigătul colindătorilor. Toate acestea sunt răsfrângeri ale faptului că am lăsat tehnologia și lumea virtuală să ne despartă. Nu mai stăm la vorbă față în față, acum dăm mesaje cu emoticoane fără să ne dăm seama că emoțiile nu pot fi simțite așa.

Ne-am îndepărtat ușor de viața reală și ne-am aprofundat tot mai mult în cea virtuală, am uitat de bunici, de viața de la țară, de jocurile copilăriei.

Ne-am plâns an de an că ceva s-a schimbat , că nimic nu mai este la fel, dar fără a face ceva să schimbăm asta.

Acum că situația în lume este mai grea ar trebui să luăm frâiele în mână și să schimbăm ceva, să apreciem din nou timpul alături de familie, lucrurile mărunte care aduc de fapt, fericirea…o masă caldă alături de cei dragi, sănătatea, o seară de stat la povești și clipele de liniște. Să lăsăm puțin tehnologia deoparte și să ne întoarcem la ceea ce contează cu adevărat.

3 gânduri despre „Miros de sărbători

  1. ce nu înțeleg oamenii e ca viață se schimba, continuu,noi ne schimbam, degeaba ne plângem pentru ceva ce nu Deținem controlul, mai bine am schimba perspectiva si în loc sa vedem totul negru chiar si atunci când nu e mai bine am fi prezenți în moment si sa nu ne opunem schimbării

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: