Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

România în topuri

Fotografie de Dariusz Grosa pe Pexels.com

Pozitiv

 1. România este pe locul trei în lume în topul celor mai bune țări unde se poate lucra de acasă. (Digital Nomal Index)
 2. Potrivit raportului anual realizat de Global Peace Index, România ocupă locul 25 în topul celor mai „pașnice” țări din lume.
 3. România ocupă locul I în Uniunea Europeană la producţia de floarea-soarelui.(Eurostat)
 4. România ocupă locul I în Uniunea Europeană la viteza de descărcare pe internet (Eurostat)
 5. România ocupă locul I în Uniunea Europeană la rata de creştere a producţiei de maşinilor.

Negativ

 1. Penultimul loc în Europa în funcţie de nivelul salariului minim pe economie în 2013, cu un nivel de doar 190 de euro brut pe lună, puţin mai mult decât nivelul înregistrat în Bulgaria.(Eurostat)
 2. Penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata fertilităţii femeilor, care a ajuns la 1,25 (de copii născuţi de către fiecare femeie).(Eurostat)
 3. Penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte riscul de sărăcie sau excluziune socială a populaţiei. Un procent de 41,6% din totalul populaţiei reprezintă persoanele ameninţate de sărăcie sau de excluziune socială(Eurostat)
 4. România se afla pe locul 25 în topul țărilor cu cele mai multe operații estetice.(Eurostat)
 5. România are cea mai ridicată rată de avort din România, 480 de avorturi la 1000 de nașteri. (OMS)

Concluzie– România are și părți bune, dar și destul de multe părți rele. Este drept că uneori este bine să privim partea pozitivă a lucrurilor, să fim mai pozitivi și mai plini de speranță. Sper ca lucrurile să se schimbe în țara noastră, să devenim mai buni și dacă se poate să creștem în cât mai multe topuri pozitive.

2 gânduri despre „România în topuri

 1. Personal cred ca, RoMânia a fost, este (deocamdata) o tara neutra,(nula) o bucata de pamânt batuta, framântata, formata & reformata si modelata de secera, ciocan si nicovala marilor puteri mondiale, invisibile (invazibile) care au stapânit-o, exploatat-o o lucreaza, prelucreaza si îi formeaza aspectul si configuratia, dupa un plan minunat, tainic, predeterminat si proiectat de Dumnezeul Cel Atotputernic, înainte de a fi existat vre-o forma de viata pe Terra, asemeni unui bulgar de lut pus pe roata olarului, care-i da forma si aspectul dorit,
  https://biblia.resursecrestine.ro/isaia/45
  O saptamâna sublima învesmântata în bucurie, pace si Lumina, draga Irina !

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: