Am văzut oameni cu inima în bucăți, salvând persoane ce aveau doar o zgârietură…

Fotografie de burak kostak pe Pexels.com

Da, da …de cele mai multe ori și eu sunt așa. Mă implic în foarte multe și încerc să fiu un om bun cu toată lumea, deși mă lovesc de ură, critici…și în cele din urmă durere.

Zilele astea am aflat adevărul izbitor al majorității oamenilor. Eram într-un grup și văd cum un coleg o întreba pe o colegă de ce nu îi funcționează căsnicia, cerând chiar foarte multe detalii din viața ei personală și intimă.

După ce a terminat, un alt coleg îl întreabă:

”- Parcă nu o suportai, acum de ce o întrebi?

-Pentru a ști unde să o lovesc, să o doară mai tare!”

Atunci am văzut că răul poate fi întruchipat și în oameni, acest tip căuta puncte vulnerabile unde să atace, asta nu e tot își dorea să îi producă o durere și mai mare.

Situația m-a pus mult pe gânduri, am meditat supra faptului că poate nu are rost să mă implic în atât de multe pentru cei din jur, iar când eu sunt la greu să rămân iarăși singură. Am luat fiecare situația în parte, mai mult de trei sferturi din oameni mă caută doar la nevoie și cel mult o zi sau două după, apoi totul se termină.

Nu înțeleg de unde răceala asta, egoismul, răutatea, nu respirăm aerul nimănui și este destul loc sub soare pentru toată lumea, este chiar atât de necesar să ne dușmănim între noi și să ne pricinuim răul?

Am luat de foarte multe ori de a deveni rece cu oamenii, de a mă distanța și de a deveni egoistă, să mă pun și eu pe mine pe primul loc, dar de fiecare dată o speranță m-a făcut să mă întorc și să încerc iar și iar să fac o lume mai bună…

Voi ce părere aveți despre schimbarea asta din oameni?

2 gânduri despre „Am văzut oameni cu inima în bucăți, salvând persoane ce aveau doar o zgârietură…

  1. Din păcate sau din fericire, așa vei fi și altfel nu poți: un om cu suflet bun. Doar că trebuie avut un pic de grijă cui îi întinzi „tava” cu sufletul tău.
    Să ai o seară frumoasă ! 😇

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: