Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

De ce erau copii mai sănătoși în trecut?!

Fotografie de Lukas pe Pexels.com

Am citit zilele trecute un studiu înfiorător, procentul copiilor care se îmbolnăvesc de la o vârstă fragedă a crescut dramatic în România în ultimii ani.

Câteva motive pentru care copii erau mai sănătoși în trecut.

  1. MIȘCARE! MIȘCARE! MIȘCARE! În trecut asta era la ordinea zilei pentru toți copii, alergau, zburdau, săreau și se jucau cât de des puteau. Aveau destul de multe jocuri, iar prieteniile legate între ei erau destul de strânse. Mișcarea are un rol important în dezvoltarea copiilor, atât fizică cât și psihică.
  2. Mâncare mai sănătoasă. Nu exclud că mâncam gume și beam suc la plic, dar nu făceam asta des, în majoritatea cazurilor mâncam fructe proaspete de primăvara până toamna, majoritatea de pe jos fără a le mai spăla. Mâncam adesea un copil de la altul și beam apă cu aceiași cană din fântâna de pe uliță.
  3. Lipsa stresului. Se pune acum un stres pe un bietul copil, cât nu aveau nici măcar adulții înainte. În trecut singurul stres pe care îl aveam era ” oare câte vărgele primim azi?”.
  4. Aerul curat. Fie că erai de la țară sau de la oraș, vacanța de vară o petreceai la bunici. Cât era vacanța de mare te jucai, dar învățai și lecții importante alături de bătrânii casei.

Un gând despre „De ce erau copii mai sănătoși în trecut?!

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: