Nu uita să mai fii copil!

Nu este disponibilă nicio descriere.

Prima zăpadă pe iarna asta m-a prins la țară, aici unde zăpada mai este încă de un alb imaculat și încă te mai poți juca cu ea așa că ce puteam face pentru a mă bucura? Un om de zăpadă, nu am eu așa talent artistic dar vă spun sincer că am râs și ne-am distrat copios.

Îmi amintesc cu atât de mult drag de copilărie, de vremea când zăpada era imensă, când ieșeam cu copii și ne bulgăream până ce ne pocneau obrajii de roșii ce erau. Specific și faptul că atunci mâncam zăpadă, acum cred că ar fi un lucru periculos să facă cineva asta.

Nu simțeam frigul niciodată atunci, speram să nu se facă seară, să ne mai putem trage încă odată cu sania pe stradă. Când nu aveam suficiente sănii foloseam un sac pentru a ne da pe derdeluș. Să vă spun sincer acum nu aș mai avea curajul să mă dau de pe vârful dealului, nu știu de unde aveam atunci așa de multă adrenalină și unde plecase frica.

După atât de mult alergat pe afară prin zăpadă, pofta de mâncare era enormă, nu mai făceam nazuri nici la ciorbă, mâncam tot ce ni se punea în farfurie și niciodată nu uitam să ne închinăm după ce terminam și să spunem ”Sărut mâna pentru masă”.

Îmi e dor de acea perioadă și îmi doresc ca și copii de cum să se distreze măcar puțin cum o făceam noi în copilărie.

Alte articole despre copilărie.

  1. De ce erau copii mai sănătoși în trecut?!
  2. Moș ENE, pe la gene
  3. Duminica la țară, în copilărie
  4. Viața de demult

8 gânduri despre „Nu uita să mai fii copil!

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: