Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Nu te mai compara!

Nu te mai compara cu ceilalți!!! Nu mai face greșeala asta, nu trebuie să cazi în această capcană.

Îmi aduc aminte și acum de un proverb vechi ” dacă compari un pește cu o pasăre pentru capacitatea lor de a zbura, ai eșuat din start.” Cam asta este și ideea, suntem atât de diferiți unul de altul, iar asta este extrem de minunat, unicitatea ne face viața atât de frumoasă. ♥️

Mă uit uneori la tv și mă îngrozesc când văd disperarea unor femei de a face unele operatii care le fac să arate identic. Unde mai este frumusețea când toate ajung ca niște păpuși vii, se mai și chinuie pentru asta, clar asta duce la depresie și anxietate.

Ce este și mai îngrozitor, părinții ajung să își compare copii între ei, ajung să pună presiune pe ei. Copii nu sunt la fel, unii sunt buni la desen, alții la matematica sau istorie, dar e foarte greu să ai așteptări ca un copil să fie bun la toate. Presiunea pusă pe ei le distruge copilăria și îi face să clacheze.

Mai sunt oameni care își compară viața. Nimic mai greșit. Dacă pe cineva îl face fericit o excursie pe Marte, nu înseamnă că asta înseamnă fericirea și pentru mine. Fiecae avem un scop diferit, drept urmare alte lucuri ne vor aduce satisfacție și fericire în viață.

Dragul meu om, ești minunat așa cum ești tu. Încetează să te mai compari cu cineva, ține minte că ești perfect din cap până în picioare, așa unic cum ești.

Vă urez o zi bună!

9 gânduri despre „Nu te mai compara!

 1. Când tu ca persoana nu ești mulțumit de tine însuți, sau mai grav, ție frică de versiunea ta pentru a ieși în lume, atunci recurgi la tot felul de „artificii”: fie copiezi un idol preferat, fie îți carbonizezi pielea cu tatuaje, sau o freză asemănătoare cu a lui Valderama, pentru că îți place ție de el.
  Toate acestea vorbesc despre lipsurile interioare, sau despre fricile de care încerci să scapi sau să te ascunzi.

  Da, unicitatea e un lucru sfânt și ar trebui să fim mândri pentru asta.
  Zi frumoasă îți doresc ! 😇

  Apreciază

 2. I0′ cred si sunt absolut convins, ca nu exista om pe Terra, nascut din femeie, care sa nu iâi aleaga în viata aceasta unul sau mai multe modele, cu care sa se compare, luptând, investind si adeseori facând sacrificii extreme, pentru a-si atinge scopul, constient, subconstient sau chiar inconsient, absolut toti imitam, plagiem sau ne copiem unii pe altii, mai dificil si greu de suportat, devine cazul în care, modelele ni se impun de catre altii, aceasta încalcând liberul arbitru si/sau principiile drepturilor inalienabile ale omului, prevazute în Legea lui Dumnezeu si în cea a sistemelor mondiale, politico-economice sociale din statele democrat-liberale.
  O zi minunata, în toate aspectele binecuvântata, draga Irina !

  Apreciază

 3. Nu suntem ființe solitare deci trăim intr-o societate, in comunități,la școală,la munca,acasa,nu mai zic de rețelele de socializare, inconștient admiram, apreciem,invidiem ceea ce vedem și uneori nu-i un lucru rău,poate ceva în interiorul nostru se declanșează și zice gata! pana aici, vreau sa schimb ceva în viață mea!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: