Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

„Acolo unde am copilărit eu, Dumnezeu făcea parte din familie.“ Dorel Vișan

Fotografie de Vanderlei Longo pe Pexels.com

„Acolo unde am copilărit eu, Dumnezeu făcea parte din familie.“ ~ Dorel Vișan

Doamne, acest citat trezește în mine nostalgia, mă face să îmi amintesc cu drag de copilărie și de cât de mare era credința atunci, dar mai ales cât de mult lega credința, oamenii.

Nu exista în copilărie să ne punem sau să ne ridicăm de la masă fără a face Sfânt Cruce și a mulțumi pentru mâncare, era ceva adânc înrădăcinat în firea noastră pentru că nu uitam niciodată să facem asta, atât de adânc a rămas înrădăcinat pentru că eu și acum mulțumesc pentru mâncare.

Acum îmi dau seama că și psihologic asta aduce numeroase beneficii. Ce ne spun psihologii? Să ne dorim mai mult, dar să fim recunoscători pentru ceea ce avem, iar noi fix asta eram învățați să facem, bine fără cuvinte pompoase.

Mersul la Biserică era practicat cu Sfințenie, nu știu cum este acum dar noi aveam voie de la preot să ne jucăm în curtea Bisericii atâta timp cât nu făceam multe năzbâtii. Eram așa de mulți copii și parcă toată curtea răsuna de zumzetul vocilor noastre.

Exista o vorbă pe care oamenii repetau când aveau în gând să facă ceva rău ”te vede Bunul Dumnezeu”. Ciudat, dar chiar mergea, de multe ori omul se oprea și lua decizia cea bună. Nu de frică, pentru că nu frica prima, ci respectul de Dumnezeu ca față de un părinte.

Rugăciunea seara și dimineața s-a dovedit științific că are un efect pozitiv asupra organismului, ne aduce pe lângă o stare de bine și o liniște interioară. Sunt tot felul de articole pe această temă.

Vă urez o zi bună și vă îmbrățișez cu căldură!

4 gânduri despre „„Acolo unde am copilărit eu, Dumnezeu făcea parte din familie.“ Dorel Vișan

 1. „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” – 1 Tesaloniceni 5 –

  „Te rog fierbinte, inaintea lui Dumnezeu si inaintea lui Hristos Isus, care are sa judece viii si mortii, si pentru aratarea si Imparatia Sa:
  propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura.
  Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
  Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.” – 2 Timotei 4 –

  Zile senine binecuvântate,, în pace si în LIBERTATE draga Irina !

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: