Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Întrebări despre Dumnezeu

Fotografie de Zayceva Tatiana pe Pexels.com

De-a lungul timpului am întâlnit pe blog câteva întrebări care intră în sfera religioasă, așa că am decis să le strâng aici pe cele mai des întâlnite și să răspund.

Ζ Ce religie ai?

R – Eu sunt creștin ortodox. Specific de la început că nu am nimic de comentat sau obiectat la celelalte religii, vorbesc strict din perspectiva mea, am primit destul hate de la oamenii care nu înțeleg că este destul loc sub soare pentru fiecare.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Î – Cum îl vezi pe Dumnezeu?

R – Personal mi-l imaginez ca pe un bunic cu barba lungă și albă. Adesea seara când am o perioadă mai grea îmi imaginez că El stă pe un scaun, eu stau jos ca și când aș fi așezată pe o pajiște și îi povestesc tot ce am pe suflet, așa reușesc de cele mai multe ori să mă descarc și să iau cele mai bune decizii în viață.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Î – Îți este frică ca Divinitatea să nu te pedepsească.

R – Ha-ha. Nu! Am teama ai din respect față de Dumnezeu, cum am și față de părinți, dar nu cred că dacă fac o greșeală imediat îmi va da cineva cu ceva în cap. ”Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu”, fix din acest motiv eu cred în iertare, cred că dacă greșim și regretăm din tot sufletul, dar mai important, nu mai repetăm greșeala pe viitor, vom fi iertați.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Ζ Vorbești cu oamenii care au o altă religie?

R– Da, clar. Ideea de bază este aceasta, dacă tu mă respecți pe mine ca om și respecți religia mea, același lucru îl voi face și eu cu tine și religia ta. Am prieteni din diverse religii, ne respectăm reciproc și nu încălcăm unii altora limitele și credințele. Mă repet ce am zis mai sus, este loc sub soare pentru toată lumea

………………………………………………………………………………………………………………………

Ζ Cum fac să citesc Biblia mai ușor?

R – Bună întrebare, eu citesc acum a 2a oară Biblia cap-coadă că sigur nu am înțeles multe din prima. Ai dreptate, uneori se citește greu, eu personal încerc să îmi setez obiective și nu mă forțez să citesc mult odată, aleg să citesc mai puțin și să reușesc să înțeleg ceva, decât să citesc mult și să nu înțeleg mai nimic.

Vă îmbrățișez cu drag și vă urez o săptămână frumoasă!

2 gânduri despre „Întrebări despre Dumnezeu

 1. Nu sunt religios, dar sunt un iubitor de adevar credincios, iar religiile lumii (toate) sunt formate de oameni, profeti, întelepti, filozofi, guru, ideologi si ideologii, mai mult sau mai putin credibile, manifestari spatio-temporale imaginare, mai mult sau mai putin reale, în functie de încrederea, sperantele, atasamentul, dragostea, pasiunea si asteptarile pe care fiecare individ în parte, le manifesta fata de acestea.
  Personal cred ca Dumnezeu este o manifestare a dragostei parintesti, iar asa cum un tata biologic îsi mustra si pedepseste copilul îndaratnic, si Tatal ceresc îi pedepseste pe cei ce s-au facut copii ai Sai, tocmai pentru ca îi iubeste si vrea sa se asemene Lui.
  Cât despre frica de Dumnezeu, iata ce zice Eclesiastul:
  „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
  Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.”
  Nu cred ca în relatiile interumane este bine sa privim la aceste aspecte aparente, irelevante si „intime” altfel lumea ar fi extrem de divizata si dezbinata, fiecare grupare religioasa suspectând si acuzând-o pe alta, ceea ce ar duce la ura si lupte ideologice perpetue.
  Personal nu am citit niciodata biblia ca pe un roman, de la Geneza la Apocalipsa, însa am zeci de ani de când o cercetez si îmi satisfac sufletul cu acest Cuvânt minunat, care m-a eliberat de orice doctrina religioasa… (AAAE) 🙂
  O primavara minunata, relaxanta, în toare aspectele perceptiei vietii binecuvântata, draga Irina !

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: