Frică, frică și iar frică

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

frică, frici substantiv feminin

 • Stare de adâncă neliniște și de tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj.

Conform statisticilor oamenii se tem de foarte multe lucruri, marea majoritate fiind doar în imaginație, nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea.

Am mai spus și în alte articole că este ok să te temi, este ok să ai frici, chiar dacă fricile tale sunt mai mari sau mai mici. Ce nu este ok, în schimb, este să lași frica să îți dicteze viața, să te lași limitat de temeri și să renunți la ce te va face fericit.

Orice frică se poate învinge!!!

Să vă dau un exemplu! Câți ne temeam de întuneric, și câți ne mai temem acum de întuneric? Chiar dacă atunci ne părea un monstru mare și negru, acum ni se pare ceva normal, ceva ce nu ne mai dă fiori pe șira spinării.

Noi suntem cei care dăm putere fricii să ne domine, noi o creștem și o dezvoltăm. Nu va fi niciodată ușor să îți depășești limitele legate de frică, va fi chiar foarte greu, dar dacă vrei cu adevărat în viață să rezolvi ceva, nimic nu îți poate sta în cale.

Te provoc să îți depășești săptămânal câte o mică frică!

Vă îmbrățișez cu drag,

Irina

3 gânduri despre „Frică, frică și iar frică

 1. Eliberarea de îngrijorari, grijuri si frica, o poate realiza doar înrederea în Cuvântul Adevarului absolut, atemporal, eliberator (AAAE) întrupat si manifestat în Hristos Isus.

  Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;
  veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

  „Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului. Şi robul nu rămâne pururi în casă; fiul, însă, rămâne pururi. Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.”

  „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul, şi trupul în gheenă.”

  Un weekend minunat, relaxant, binecuvântat, draga Irina !

  Apreciat de 1 persoană

 2. conceptul de frica e unul mult mai complex decât frica de întuneric,de înălțimi etc.,e ca un păianjen care isi întinde pânză în mintea ta , o blochează și declanșează o serie de reacții la fel de complexe în corpul tău și chiar dacă ești conștient de ce se întâmplă și ai toată bunăvoința sa treci peste, problema nu e la nivelul conștient e undeva în subconștient și acolo se complica treaba

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: