Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Vacanta la bunici

Fotografie de Dimitri Dim pe Pexels.com

Buna,

Revin catre voi tot cu amintiri din copilarie, mai exact verile alaturi de bunici. O buna parte din voi ati trait aceste frumoase clipe.

Imi amintesc cu drag cum arata o zi de vara in ograda bunicilor. Ma trezeam dis de dimineata, odata cu cantatul cocosilor, nu stiu de ce, probabil metabolismul asa se invata acolo.

Bunica imi acorda mereu privilegiul de a lua masa in pat, imi pregatea mereu ceai, margarina cu gem, ochiuri si alte fel de fel de minunatii facute de ea, din putine ingrediente.

Iubeam cand bunicul ma lua cu el peste tot pe unde avea de lucru, vedeam atat de multe locuri, totul era uimitor, de la mersul la camp, pana la mersul la padure.

Nu simteam durerea, nu simteam oboseala, nu simteam stresul, viata alaturi de bunici era viata, cu adevarat viata.

Pentru voi cum arata aceste amintiri?

2 gânduri despre „Vacanta la bunici

  1. Am trait pâna la vârsta de (9)noua ani la sat, cunoscând-o doar pe bunica din partea mamei pe care niciodata nu am agreat-o, deoarece era extrem de severa, iar pe bunicul vitreg, care locuia peste un deal de locuinta noastra, cu fratele vitreg al mamei mele, îl întâlneam mai rar, cel mai frecvent în doua din vacantele de vara, în care el cu unchiul meu, pazeau turma de oi a satului, iar eu si fratele meu cel mare, îi ajutam la pazitul oilor, eu facând echipa cu unchiul, iar fratele meu cu bunicul vitreg.
    Îmi amintesc, ca si cum ar fi fost ieri, toate nazdravaniile si experientele extreme, bune si rele, prin care am trecut, lasându-si amprenta acelor vremuri sublime în memoria inimii, iar dorul de acele spatii si vremuri, ma urmaresc si azi, parca cu o intensitate din ce în ce mai mare, direct proportionala cu dezvoltarea tehnologiei virtuale si îndepartarea umanitatii de lumea reala, originala, naturala, vie si plina de animatie si agitatie, fara prea multa falsificare, ipocrizie si/sau imitatie.
    Un weekend superb, relaxant, în toate binecuvântat, draga Irina !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: