Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

La limita sărăciei

Fotografie de Tiana pe Pexels.com

Bună!

Am revenit și sunt mai plină de idei pentru articole ca niciodată. Am lipsit pentru că am mers în vacanță și m-am ocupat în mare parte și de mine însămi. Și cum totul în viață este o lecție, vreau să împărtășesc cu voi o altă poveste trăită de mine, poate ne tragem împreună concluziile.

În vacanță, dacă privesc acum în urmă, a fost superb și a fost cu atât mai superb cu cât am fost norocoasă să îmi permit vacanța care pentru unii oameni este un lux, dar cum niciodată nu știm să fim recunoscători, începusem să mă plâng, că nu îmi place mâncarea, că preferam alt hotel, tot felul de plângeri care acum îmi par tâmpite.

Eu personal cred că Dumnezeu ne dă mereu ceea ce avem nevoie, iar eu aveam nevoie de o palmă care să mă trezească la realitate, să învăț să fiu recunoscătoare pentru tot ce am. Întâmplător vizitând niște rude, am ajuns la o bărânică, am mai fost implicată în cazuri umanitare, dar niciodată nu am văzut un mod de trai atât de rău. Bătrânica trăia într-o garsonieră ca un buncăr, nu avea uși, îți era frică să pășești, așteptai în fiecare secundă ca acel loc să se prăbușească.

Am decis să îi facem o plasă cu alimente și surprinzător ea ne-a primit în casa plângând și mulțumind. Era așa recunoscătoare și spunea că va avea alimente câteva zile. M-am rușinat, banii pe care i-am dat pe alimente erau banii pe care eu i-aș fi cheltuit aiurea pe cine știe ce și mi-am dat seama că mă plângeam degeaba, când de fapt sunt atât de norocoasă și binecuvântată.

Ce m-a durut cel mai tare era faptul că vecinii știau, dar nimeni nu făcea nimic, au răspuns simplu- Nu e vina noastră că a lucrat la mătură toată viața și acum are pensia mică– . Când au devenit oamenii atât de răi și imuni la durerea celui de lângă ei?

Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mă mai opresc din a-i spune Lui Dumnezeu –MULȚUMESC– pentru tot ce îmi oferă bun.

Publicitate

2 gânduri despre „La limita sărăciei

 1. Bine ai revenit !
  „Anul de iertare
  La fiecare şapte ani, să dai iertare.
  Şi iată cum se va face iertarea. Când se va vesti iertarea în cinstea Domnului, orice creditor care va fi împrumutat pe aproapele său să-i ierte împrumutul, să nu silească pe aproapele său şi pe fratele său să-i plătească datoria.
  Vei putea să sileşti pe străin să-ţi plătească, dar să ierţi ce ai la fratele tău.
  Totuşi la tine să nu fie niciun sărac, căci Domnul te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o va da de moştenire Domnul Dumnezeul tău;
  numai să asculţi de glasul Domnului Dumnezeului tău, împlinind cu scumpătate toate aceste porunci pe care ţi le dau astăzi. Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta, cum ţi-a spus, aşa încât vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut de la ele; tu vei stăpâni peste multe neamuri, dar ele nu vor stăpâni peste tine.
  Dacă va fi la tine vreun sărac dintre fraţii tăi, în vreuna din cetăţile tale, în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu-ţi împietreşti inima şi să nu-ţi închizi mâna înaintea fratelui tău celui lipsit.
  Ci să-i deschizi mâna şi să-l împrumuţi cu ce-i trebuie, ca să facă faţă nevoilor lui.
  Vezi să nu fii aşa de rău ca să zici în inima ta: ‘Ah, se apropie anul al şaptelea, anul iertării!’ Vezi să n-ai un ochi fără milă pentru fratele tău cel lipsit şi să nu-i dai. Căci atunci el ar striga către Domnul împotriva ta şi te-ai face vinovat de un păcat,
  ci să-i dai, şi să nu dai cu părere de rău în inimă, căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul Dumnezeul tău în toate lucrările de care te vei apuca.
  Totdeauna vor fi săraci în ţară, de aceea îţi dau porunca aceasta: ‘Să-ţi deschizi mâna faţă de fratele tău, faţă de sărac şi faţă de cel lipsit din ţara ta.’ – Deuteronomul 15 –
  Zile senine, împlinite si fericite!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: