Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Sfaturi de la bunica

„Să te gândești până diseară și să îmi spui ce tip de bărbat vrei în viața ta”, mă trezesc că îmi spune bunica în una din zile, nu eram adult, dar eram o fetiță care trecea spre pubertate ușor,ușor.

M-am gândit destul de serios la ceea ce a spus, chiar îmi doream să îi dau un răspuns bun, dar și ceva în ce să cred eu, ce vreau eu cu adevărat, așa că mă trezesc spunându-i.

-Vreau un bărbat cu bani care să îmi facă toate poftele și eu să am tot ce îmi doresc mereu, să trăiesc ca o prințesă.

-Prost răspuns, nu mă așteptam fix la tine care analizezi viețile tuturor să răspunzi așa ceva. Înseamnă că tu analizezi și tot concluziile proaste le tragi.

-Ce este greșit?

-Nu mai este ca pe timpul meu ca femeia să stea mereu la mâna bărbatului, acum femeile își caută independența, banii lor și își fac singură poftele.

-De ce să muncesc eu când poate munci el pentru poftele mele?

-Îți voi da câteva exemple. O știi pe Florica, știi că o bate mereu, de ce nu pleacă?

-Poate îl iubește.

-Greșit! Nu are unde să plece și nu are cu ce să își întrețină copii, ea crede că femeia trebuie doar să stea la cratiță. Alt exemplu, erai la masă când Maria a cerut bărbatului ei banii de o rochie, ce a zis el?

-Că nu…

-Nu trebuie să stai cu mâna întinsă în fața nimănui, nici în fața părinților, nici în fața soțului, trebuie să fii independentă, să îți permiți tu ceea ce vrei, nu să spună cineva că dacă nu era el tu nu aveai nimic, vrei asta?

-Nu, ai dreptate.

-Nu toți bărbații sunt la fel, dar lucrurile se schimbă constant și trebuie să ne adaptăm, nu știm niciodată cum se învârte viața și în fața a ce ne va pune, dacă tu vei ști să te descurci singură, vei reuși să te adaptezi mai ușor la unele schimbări.

-Îmi pare rău.

-Dacă vezi unele greșeli la cineva, încearcă să nu le repeți și tu, nu va fi cineva tot timpul lângă tine să te învețe ce e bine și ce e rău. Să te gândești iar ce tip de bărbat vrei, de data asta ai o săptămână la dispoziție.

Chiar dacă părea, bunica nu era o femeie dură, era doar puțin mai severă din cauza faptului că nu a avut o viață ușoară. Nu a mai apucat să mă vadă cu un băiat, dar cred că e mândră de mine că îmi câștig banii singură de foarte multă vreme, cam de la 14 ani.

Am înțeles ce își dorea să spună și cât de multă dreptate avea, având independență nu doar că nu plec capul în fața nimănui, dar mai reușesc să mai ajut cât de puțin și pe ceilalți.

Cât despre bărbați, da…sunt de foarte multe feluri și chiar dacă el nu te pune să muncești și îți ofertă tot ce îți dorești, nu ți-ai dori și tu ca parteneră să iei puțin din responsabilitățile de pe umerii lui?

Până la urmă ce înseamnă familia? Nu o echipă??

Publicitate

Un gând despre „Sfaturi de la bunica

 1. Întelepte sfaturi ti-a dat bunica ta,
  dar azi, bunicile nu mai sunt ca ea,
  majoritatea sunt total abandonate,
  singure, bolnave, prin catune si sate,
  ori la camine de batrâni …uitate… 😉

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: