Introducere în tainele războiului

Bună!

Astăzi am discutat cu un politolog despre războiul Rusia- Ucraina și vreau să împărtășesc prima parte a dialogului.

– Când a început războiul și oare cat va mai dura?

R : Războiul a început pe 24 februarie 2022, conform președintelui Ucrainei și a oficiului său, preconizează faptul că la vară ei vor face baie în Crimeea și despre război spun că la finalul anului 2023 se va termina din toate punctele de vedere.

Care ar fi motivele ascunse ale acestui război?

R : Interesele principale sunt de ordinul economic, nu mai spunem de rezervele de minereu de titan, fier, fiind cea mai mare resursă din lume. Acum Moscova a confiscat o mare parte din acestea, ceea ce le aduce un mare câștig financiar.

Categoric Puțin nu își dorește să fie așa aproape NATO de el. Motivele sunt foarte multe, a fost o decizie cântărită mult timp de Rusia, calculând că dacă câștigă Ucraina au acces la Marea Azov.

Să poți ține sub control tot ce mișcă în Marea Neagră îți aduce o putere deosebită.

În acest război, care țară a câștigat cele mai multe lupte.

R : În primul rând nu putem vorbi de cine a câștigat lupte, Ucraina doar ripostează pentru a nu fi acaparați de ruși. Dacă doriți statistice ucrainenii și-au întors 40% din teritoriile câștigate inițial de ruși.

La momentul actual mai au 60% de recuperat de sub asediul Rusiei. Posibil după ce vor recupera Crimeea, vor putea urma și negocieri care sa încheie mai rapid acest război.

Va mai putea vreodată Ucraina să ajungă la stadiul la care ajunsese?

R: Da, categoric. Dacă câștige războiul va adera cu siguranță la UE, deși poate ajunge ca Romania o piață de desfacere, având ca și țara noastră un teren arabil foarte mare.

Dacă Rusia pierde războiul va fi obligată să achite daune, și atunci refacerea va fi mult mai ușoară pentru această țară.

Vă pot da un exemplu, conductele de gaz care traversează țară, sunt foarte importante și foarte strategic puse, transmit gaze în foarte multe țări care vor depinde de această țară.

De ce nu se poartă discuții de pace? Oare și președintele Ucrainei are o ambiție la care nu renunță?

R: Poporul Ucrainean a demonstrat că ei nu își doresc să cedeze. Să fim serioși, lupta foarte mulți oameni care nu sunt în armată, sunt doar oameni care nu vor să renunțe la luptă.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe